Osijek od danas zračnim linijama povezan sa Zagrebom i hrvatskom obalom

Objavljeno: 13.10.2022

Promotivnim letom Zračne luke Osijek i zrakoplovne tvrtke Trade Air u četvrtak je u Osijeku službeno obilježen početak novog četverogodišnjeg razdoblja PSO (Public Service Obligation) letova. Grad Osijek time postaje zračnim linijama povezan sa Zagrebom, Splitom, Rijekom, Zadrom, Pulom i Dubrovnikom.

Zadovoljstvo uspostavljenim letovima izrazio je osječki gradonačelnik Ivan Radić i najavio nova ulaganja u Zračnu luku Osijek.

– Osobno sam se u Saboru založio za 50 milijuna kuna ulaganja u Zračnu luku u naredne dvije godine. Siguran sam da će nova ulaganja u zračnu luku uz PSO letove i pametno upravljanje privući sve veći broj turista – poručio je gradonačelnik Radić. Podsjetio je kako je Osijek u rujnu ove godine postigao 30 posto više noćenja u odnosu na rujan pretpandemijske i rekordne 2019. godine te dodao kako će Grad nastaviti sufinancirati osječku zračnu luku.

Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, istaknuo je važnost linija unutar Hrvatske napomenuvši kako će Zračna luka Osijek time dobiti novu vidljivost, a putovanja avionom postati uobičajena.

– Dobro vodstvo pokazalo je da u narednom razdoblju možemo očekivati još već uspjehe. Dajemo podršku jer je ovo od strateške važnosti za našu županiju – kazao je zamjenik Miletić.

Petra Koletić iz Trade Aira objasnila je kako je riječ o 10 letova tjedno tijekom zimskog i 11 letova tijekom ljetnoga razdoblja. Za Zagreb će se letjeti tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, dok će za ostale gradove letjeti dva puta tjedno – dodala je Kolarić.

Osim nove suradnje i letova, osječka zračna luka danas je predstavila i novi vizualni identitet, koji, prema riječima direktora Ivana Kosa, pokazuje repozicioniranje u modernu, dinamičnu i pristupačnu zračnu luku za domaće i strane putnike.

– S vjetrom u leđa lokalne i nacionalne vlasti želimo zaokružiti priču strateških promjena i biti prepoznatljivi. Naš logo je znak i simbol slova ”O” kao Osijek i Osječko-baranjska županija, uz pogled na zlatna polja presječena pistom i pogledom iz zrakoplova. Želimo da naši turisti što češće gledaju tu sliku – zaključio je Kos.

Skip to content