Osijek obilježio Svjetski dan hodanja

Objavljeno: 05.10.2019

Pješački most na desnoj obali Drave danas je okupio mnogobrojne Osječanke i Osječane na prigodnom obilježavanju Svjetskog dana hodanja. Obilježavanje ovog dana pokrenula je daleke 1991. godine, vodeća međunarodna organizacija za sportsku rekreaciju (Sport za sve) TAFISA (The Association For International Sport for All).

Javnozdravstvenom akcijom “Hodanjem do zdravlja” – Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije – odlučili su obilježiti Svjetski dan hodanja koji se diljem svijeta obilježava svaki prvi vikend u listopadu, dok se hrvatski Nacionalni dan hodanja, održava prve subote u listopadu.

-Projekt „Živjeti zdravo“ s aktivnošću „Hodanjem do zdravlja“ približava građanima svih dobnih skupina važnost hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. – istaknula je između ostaloga sudionica ove aktivnosti, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Inače, ovogodišnja akcija „Hodanjem do zdravlja“ održana je pod stručnim vodstvom – stazom za hodanje od lijeve obale Drave do Trga Ante Starčevića, gdje su se sudionici pridružili aktivisticama iz Mammae kluba Osijek, pružajući potporu dobrotvornoj akciji “Dan ružičaste vrpce”, posvećenoj prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Svjetskom danu hodanja pozornost je na glavnom osječkom trgu dao Gradski savez za sportsku rekreaciju i “Zdravko” okupljajući zaljubljenike u zdrav život, rekreaciju i hodanje.

Skip to content