Osijek obilježio ,,Dan zdravlja 2018.”

Objavljeno: 16.04.2018

Svake godine Svjetska zdravstvena organizacija naglašava jedan prioritetni javnozdravstveni problem kao temu za Svjetski dan zdravlja; ovogodišnja tema bila je: „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje.“ Univerzalna zdravstvena zaštita znači da svi ljudi i zajednice dobivaju potrebne zdravstvene usluge bez da zbog toga trpe financijske teškoće.
Zadnjih nekoliko godina, Grad Osijek organizira obilježavanje ovog važnog zdravstvenog dana s ciljem da se javnost senzibilizira na zdravstvene probleme koji utječu na širu populaciju, važnost prevencije i ulaganja u zdravlje. Različite građanske udruge su svojim programskim aktivnostima dale doprinos ovom događaju, a pomoću njih su se sudionici mogli informirati o različitim aspektima zdravlja i pristupačnosti odgovarajuće zdravstvene skrbi u prevenciji i liječenju. Građani su, također, imali priliku proširiti svoje znanje kroz pristup pisanim informacijama, aplikacijama i nagradnim kvizovima te obaviti određena testiranja i pretrage.
Okupljene građane pozdravila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš poručivši svim građankama i građanima, malima i velikima, kako je ,,naš Osijek zdrav, sportski i sretan grad te da je nužno svaki dan živjeti u zdravom duhu”. Gamoš je nakon pozdravne poruke dala znak za početak biciklijade organizirane s ciljem promoviranja ekološkog načina prijevoza. Uz glazbeno-scenski program na pozornici, manifestaciju su svojim dolaskom podržali i sportaši grada Osijeka, a štandove je obišao i gradonačelnik Ivan Vrkić.

Skip to content