Osijek obilježio Dan državnosti Republike Albanije

Objavljeno: 30.11.2019

Na koktelu u Hotelu Osijek okupljeni uzvanici i predstavnici albanske nacionalne manjine – u društvu počasnoga konzula Republike Albanije Basrija Halitija – obilježili su Dan državnosti Republike Albanije.

Uz intoniranje hrvatske i albanske himne te minutu šutnje za preminule u potresu koji je unesrećio prijateljski albanski narod, započelo je svečano obilježavanje Dana državnosti.

Počasni konzul Republike Albanije u Osijeku u svom je prigodnom obraćanju podsjetio na ključne povijesne trenutke albanske državnosti i izrazio zadovoljstvo položajem albanske nacionalne manjine u Osijeku i Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka dr. sc. Željko Požega pozdravio je nazočne uime gradonačelnika Ivana Vrkića, svih djelatnika Grada Osijeka i u svoje osobno, srdačno čestitajući Dan državnosti koji se ove godine obilježava u teškim trenutcima kada – naglasio je Požega – prevladava tuga zbog teškoga potresa koji vas je zadesio.

-Mislim da smo jako blizu tome da postavimo bistu Majke Tereze u Osijeku na jednoj sjajnoj lokaciji. To će biti još jedan pokazatelj da vas trebamo, da vas cijenimo i da ste jako važni za naš grad. – zaključio je Požega.

Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije dr.sc. Dragan Vulin pozdravio je nazočne i uz čestitku prigodom Dana državnosti Republike Albanije izrazio zahvalnost albanskoj zajednici i albanskome narodu u cjelini.

-Hrvatski narod vam duguje zahvalnost na svesrdnoj pomoći jer ste stajali uz nas u najtežim trenutcima tijekom Domovinskoga rata i to se ne će i ne smije nikada zaboraviti. Trebate znati da smo i mi danas uz vas. Premda ne mogu govoriti uime Republike Hrvatske, vjerujte učinit ćemo sve što je u našoj moći da vam olakšamo ovu tešku situaciju. – rekao je Vulin.

Obilježavanje Dana državnosti Republike Albanije, nastavljeno je prigodnim koktelom u druženju iskrenih albanskih i hrvatskih prijatelja.

Skip to content