“Osijek – nepokoreni grad”

Objavljeno: 20.02.2017

Postojeće kamere postavljene u javnom prostoru radi nadzora vrijednih objekata, spomenika ili površina postaju dio umreženog sustava koji će biti nadograđen novim kamerama velike rezolucije kako bi omogućile pojačanu kontrolu ključnih mjesta širom grada Osijeka.

Pročelja, javna dizala, spomenici, na stalnom su “udaru” osoba poremećenih vrijednosti, koje se osjećaju izolirane i neprihvaćene od sredine u kojoj žive pa ju zbog toga ne doživljavaju i ne osjećaju svojom.

Gradska uprava će tijekom ove godine, samo u početnoj fazi uložiti oko pola milijuna kuna ne bi li zaštitila kulturnu baštinu, spomen obilježja Domovinskog rata kao i ona nacionalnih manjina koje ovaj grad čine bogatim te značajne objekte i zgrade na svom području. Troškovi saniranja šteta nastalih vandalizmom opravdavaju ova ulaganja, no sama tehnička oprema ipak ne jamči da će vandalizam prestati.

Osiguranjem tehničkih uvjeta želimo javno poslati poruku nulte tolerancije na vandalizam, ali i učiniti korak više te pozvati na sudjelovanje i suradnju sve građane kojima je Osijek u srcu, motivirati ih da se aktivno uključe u identifikaciju vandala i zaštitu, kako imovine, tako i duha našeg Osijeka.

O novim potezima Gradske uprave u tom smjeru javnost je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare izvijestio gradonačelnik Ivan Vrkić te objavio da su upravo započeli radovi na postavljanju novih nadzornih kamera kod zida s natpisom „Osijek – nepokoreni grad“.

Snimka nadzorne kamere OVDJE

Skip to content