Osijek na finalu Pannonian Challengea ponovno pokazao vrhunsko domaćinstvo

Objavljeno: 18.06.2022

23. izdanje Pannonian Challengea još je jednom opravdalo titulu najuspješnijeg festivala ekstremnog sporta i urbane kulture u regiji. Inače, to je bio finalni dan sportskog dijela natjecanja, i to u BMX kategoriji. Sve okupljene, a osobito natjecatelje pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.
– Ovo je brand Grada Osijeka, kada je vrhunac, BMX finale, mnoštvo mladih i pozitivnih emocija, jedna slika koja se šalje u cijeli svijet. Sve se to događa na lijevoj obali Drave gdje se uskoro otvara Kopakabana koja će okupljati i gdje će uživati mnogobrojni Osječani, najavio srpanjsko otvorenje bazena Vulin.
Ove godine BMX Pro disciplina okupila je neke od najboljih svjetskih vozača, a najveći pljesak od domaće publike bio je za Marina Ranteša, domaćeg natjecatelja iz Varaždina.
U ovoj, tradicionalno najjačoj kategoriji naposljetku je slavio Amerikanac Jacob Thiem, drugi je bio domaći vozač, upravo spomenuti Marin Ranteš, a treći Declan Brooks iz Ujedinjenog Kraljevstva.
S ovim je završilo 23. izdanje Pannonian Challengea koje je opet pokazalo da Grad može uspješno organizirati jedno ovako zahtjevno natjecanje s cjelokupnom infrastrukturom za ekstremne sportove gdje su se Osječani ponovno pokazali kao vrhunski domaćini.

Skip to content