Osijek je vaš dom, ovdje niste gosti, već domaćini – poručio je osječki gradonačelnik Radić najboljim hrvatskim odbojkašicama i odbojkašima

Objavljeno: 19.08.2022

Osječki gradonačelnik Ivan Radić sastao se s predstavnicima ženske i muške odbojkaške reprezentacije Hrvatske i Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Naime, obje su reprezentacije za svoju bazu za pripreme te domaće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo izabrale upravo grad Osijek. Muška reprezentacija ostvarila je već tri pobjede pred domaćom publikom, a za plasman na Europsko prvenstvo potrebna joj je pobjeda u Cipru. Ženska odbojkaška reprezentacija ovaj je tjedan počela pripreme i 21. kolovoza igra prvu utakmicu u osječkoj dvorani Gradski vrt.

„Osobito mi je zadovoljstvo što su odbojkaške reprezentacije Hrvatske, ženska i muška, izabrale upravo Osijek za mjesto svojih priprema , kao i za domaće kvalifikacijske utakmice. Oni nisu gosti u gradu Osijeku, nego jesu, i tako se osjećaju, domaćini, što nam je izuzetno drago. Drago nam je i što su zadovoljni uvjetima koje imaju u Osijeku, kao i s našom publikom.“- izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

„Hvala gradu Osijeku na srdačnoj dobrodošlici i toploj atmosferi u kojoj su nas dočekali. Grad Osijek je zasigurno, uz Zadar, jedna destinacija u Hrvatskoj koja pruža najbolje uvjete za pripreme naših reprezentacija. Već četvrtu godinu smo ovdje i zaista se osjećamo kao kod kuće. Od smještaja, uvjeta u dvorani, ne može biti bolje. Voljela bih se zahvaliti i osječkoj publici zbog atmosfere koju smo doživjeli u dvorani. Predivna podrška s tribina i pozitivna energija koja je usmjerena prema našim odbojkašima. Hvala svim Osječanima“ – istaknula je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Uz direktoricu saveza, sastanku s osječkim gradonačelnikom i njegovim suradnicima nazočili su kapetanica ženske reprezentacije Samanta Fabris, kapetan muške reprezentacije Mario Sedlaček, izbornik muške reprezentacije Cedric Enard i tajnik saveza Frane Žanić.

„Grad Osijek kao grad sporta izdvaja značajna proračunska sredstva za sport. Odbojka je, s oko 2 milijuna kuna, drugi sport po izdvajanjima. Imamo 9 klubova koji okupljaju 467 registriranih natjecatelja, uz 133 člana sportskih škola.
Uz to, čak 23.-oje darovitih mladih odbojkaša i odbojkašica stipendisti su Grada Osijeka. Podsjetit ću vas da je Osijek jedan od rijetkih gradova koji stipendira darovite sportaše 5. i 6. kategorije. Uvjeren sam da će ti mladi sportaši i sportašice jednoga dana zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.
Ponosni smo što su i danas među reprezentativcima igrač i trener Murse, kao i igračice ponikle iz Osijeka.“- zaključio je gradonačelnik Radić, te dodao kako će Osijek i u budućnosti biti dobar domaćin hrvatskoj odbojkaškoj reprezentaciji. Reprezentacijama je poželio sreću u daljnjim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Skip to content