Osijek i Osječko-baranjska županija predvodnici po korištenju sredstava iz europskih fondova

Objavljeno: 13.04.2022

„Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji ne treba dodatnih uputa kako povlačiti novac iz europskih fondova jer to rade sjajno“- izjavio je europski zastupnik Karlo Ressler tijekom svoga boravka u Osijeku, te dodao : „Čini mi se da se predodžba, percepcija, o jednoj težoj situaciji kakva je nekad bila, za Osječko-baranjskoj županiji i Osijek više ne mogu vezati i mislim da je tu svakako veliku ulogu odigrao i novi gradonačelnik Radić, ali isto tako i sve ono što radi županija u proteklim godinama.“

S osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem zastupnik Ressler obišao je radove u osječkoj Tvrđi koji se financiraju europskim novcem.

„Grad Osijek je jedno veliko gradilište, s čim sam i upoznao eurozastupnika Resslera. Trenutačno je preko milijardu kuna investicija na području grda Osijeka koji se najvećim dijelom financiraju eurospkim novcem“- istaknuo je osječki gradonačelnik Radić te zahvalio zastupniku Ressleru što pokazuje zanimanje za Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Nakon prijema u Osječko-baranjskoj županiji , u pratnji župana Ivana Anušića zastupnik Ressler obišao je gradilište Gospodarskog centra koji se također financira iz europskih fondova.

„Brojne projekte realiziramo kroz fondove europske unije, kroz novu financijsku perspektivu gdje svakako i naš ured u Briselu koji ima stalnog predstavnika naših 5 slavonskih županija komunicira izravno s našim eurozastupnicima, pa tako i s gospodinom Resslerom.“- istaknuo je osječko-baranjski župan Ivan Anušić te zaključio da se Osječko-baranjska županija i Grad Osijek doista imaju čime pohvaliti.

Ured Gradonačelnika

Skip to content