Osijek – domaćin prvenstva Hrvatske u gimnastici

Objavljeno: 30.10.2021

Rekordan broj prijavljenih sportaša, njih preko 500 iz 33 kluba natjecat će se u ova tri dana (29. – 31. listopada), na državnom prvenstvu u gimnastici koje organizira Gimnastičko društvo Osijek-Žito. Među njima su gotovo svi hrvatski reprezentativci.

Prigodi svečanog otvorenja ovogodišnjeg natjecanja nazočili su predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, predstavnik Odsjeka za sport Grada Osijeka Robert Seligman i zamjenik župana Mato Lukić.

Dragan Vulin je naglasio važnost ovakvog natjecanja za Grad Osijek jer uz 500-njak natjecatelja tu je i 200-njak sportskih djelatnika. “Svi oni će minimalno naredna tri dana boraviti u Osijeku, to ima ne samo turistički nego i gospodarski značaj za naš Grad”, rekao j Vulin.

Vulin je također naglasio da gradska uprava itekako prepoznaje ovakve sportske projekte te da će ih i u budućnosti podupirati.

Robert Seligman je istaknuo da ga posebno raduje činjenica veliki broj djece odnosno mlađih kategorija na ovom natjecanju što je naravno jako dobar zalog za budućnost hrvatske gimnastike.

Mato Lukić je posebno naglasio da je Gimnastičko društvo Osijek-Žito već drugu godinu zaredom organizator ovakvog složenog i zahtjevnog natjecanja unatoč pandemiji uzrokovanoj virusom COVID-19.

Skip to content