Osijek craft beer festival

Objavljeno: 08.05.2017

Drugi po redu Osijek craft beer festival okupio je ove subote u Sunčanoj ulici zaista veliki broj poznavatelja i ljubitelja domaćih piva i ponovo pokazao kako Osječani rado posjećuju ovakve događaje kao načine druženja i zabave.

Tibor Keinz, vlasnik kušaonice piva Gajba, idejni začetnik i glavni organizator ovog festivala, u suradnji s Gradom Osijekom i Turističkom zajednicom grada Osijeka okupio je veliki broj malih zanatskih pivara koji su ponudili više od 50 vrsta piva. Između ostaloga, želja je ovim festivalom promovirati grad Osijek kao kolijevku pivarstva koja datira još iz davne 1697., ali i obogatiti turističku ponudu grada- smatraju organizatori.

Ovogodišnji pivski festival otvorio je gradonačelnik Ivan Vrkić, a program je od podneva potrajao sve do 24 sata, Svi pivari svoja su piva prodali do kraja večeri, cijelo vrijeme moglo se uživati i u gastronomskoj ponudi – pivskom ručku uz roštilj-kobasice i burgere, festivalskom pivskom gulašu na baranjski i slasticama. Udruga Panonski pivarski sindikat održala je Homebrew radionicu – školu kuhanja piva, a pivari su predstavili i craft scenu predavanjem “Tko o čemu / Pivari o pivu”. Guštanje u pivu, prigodnim delicijama, druženju i sunčanom danu pratili su u glazbenom dijelu DJ Sheepatz i Cupo, a u večernjim satima osječki rock-bendovi Kit Karson i The Red Roosters.

Skip to content