OŠ Tenja će dobiti najveću novoizgrađenu školsko-sportsku dvoranu u Hrvatskoj

Objavljeno: 31.07.2019

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš obišla je radove na izgradnji i uređenju najveće novoizgrađene školsko-sportske dvoranu u Republici Hrvatskoj, a koja se nalazi u prigradskom naselju Tenja.

-Grad Osijek i tvrtka Sygma d.o.o. iz Osijeka potpisali su ugovor u vrijednosti od 1.080.000,00 kuna o nabavi, opremanju i isporuci opreme za trodijelnu školsko-sportsku dvoranu u Tenji. Rok koji smo si zadali je rujan, a sve kako bi bilo usporedno s dovršetkom izgradnje trodijelne dvorane- započela je zamjenica gradonačelnika.

Još 2017. godine potpisan je prvi ugovor o izvođenju dijelu radova na dvorani u vrijednosti od skoro tri milijuna kuna, a u rujnu 2018. potpisan je drugi ugovor s tvrtkom Zuber d.o.o. iz Višnjevca u vrijednosti od skoro 16 milijuna kuna.
-Sretni smo danas biti ovdje u novoj dvorani i svim učenicama, učenicima i djelatnicima OŠ Tenja zaželjeti ugodne praznike i godišnje odmore i naravno iskazati sreću da će naša djeca od nove školske godine uživati u modernoj novoopremljenoj školskoj sportskoj dvorani – izjavila je Gamoš.

-Ova multifunkcionalna dvorana je jedna od najvećih koja se radi za školske objekte. To znači da ona pruža mogućnosti da se svi sportovi koji su zamišljeni u dvorani mogu odvijati, a tereni su 40×20 metara- izjavio je vlasnik tvrtke Sygma d.o.o. Miro Grizelj.

Izgradnje ove dvorane predstavlja samo još jednu u nizu investicija koju Grad Osijek poduzima kako bi obogati razvoj obrazovnog sustava i kvalitetu infrastrukture.
-Naša djeca zaslužuju najveći standard, a uz dvoranu, Grad Osijek iz proračuna izdvaja prilično velika sredstva, naravno da težimo da ona budu i veća, koja ulažemo u obrazovanje, ne samo u podizanju kvalitete programa izvannastavnih aktivnosti koje se provede u našim osnovnim školama, već i u projekt Škola za život koji svakako doprinosi kvaliteti i sadržaju samih odgojno obrazovnih odjela. Grad Osijek daje veliku podršku i potporu podizanju kvalitete infrastrukture naših osječkih osnovnih škola.

Svoje mišljenje dala je i ravnateljica osnovne škole Tenja.

-Ovo jedan veliki potez. Zahvaljujem Gradu i svima koji su sudjelovali u ovoj izgradnji te osigurali novac jer zaista je predivno imati jednu ovakvu dvoranu na veselje djece i mještana Tenja.
Postojeća dvorana će ići u preinaku u pet učionica koje će biti na katu, a dolje će biti kuhinja s menzom što bi bilo odlično s obzirom na kapacitet učenika koji iznosi 580 – zaključila je ravnateljica OŠ Tenja, Draženka Šebek.

Nova dvorana bi će opremljena teleskopskom tribinom koja će se otvarati na elektro pogon, dok će pregradne zavjese odjeljivati dvoranu na tri dijela. Osim toga ugradit će se koševi za košarku kako četiri stropna koša elektro podizna tako i dva zidna preklopna koša. Dvorana će se opremiti opremom za odbojku, rukomet, mini nogomet, badminton, atletiku i stolni tenis, ali i strunjačama, kozlićima, semaforima i svime što je potrebno za održavanje kvalitetne tjelesne nastave.

Skip to content