Održano primanje učenika i nastavnika škola Priznanja ,,Mirotvorna škola 2021.’“

Objavljeno: 06.10.2022

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković primila je danas u Staroj pekari učenike
i nastavnike škola dobitnica Priznanja ,,Mirotvorna škola 2021“.

Zamjenica Crnković ističe da joj je iznimno drago što je od 05. do 07. listopada Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek sa suradnicima domaćin učenicima i nastavnicima Srednje škole Glina i I. Gimnazije Zagreb na njihovoj nagradnoj studijsko-edukativnoj posjeti Osijeku, Vukovaru i Dalju. Studijsko putovanje za nagrađene škole financijski su podržali Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Evens i Grad Osijek.

Navedene su škole zapravo dobitnice Priznanja MIROTVORNA ŠKOLA 2021. g. koje dodjeljuje Centar za mir – Osijek u okviru Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić”. Program pod temom Mir je u našim rukama, osmišljen je kao „vjetar u leđa“, dodatno ohrabrenje, osnaživanje, motivacija i povezivanje škola koje njeguju mirotvorstvo.
Sve to, dodaje Crnković, svakako doprinosi vidljivosti i društvenom priznanju škola koja na temeljima mirotvorstva, kulture nenasilja, solidarnosti i suradnje potiče društvenu uključenost mladih – škola kao zajednica i škola u zajednici.

Grad Osijek već dugi niz godina pruža potporu školama dobitnicama kako bi se dodatno motiviralo naše mlade naraštaje te im se pružio osjećaj društvene važnosti uz veću vidljivost u vlastitim lokalnim zajednicama. Crnković naglašava da je Grad Osijek prvi grad u Hrvatskoj koji je potpisao Povelju podrške Forumu MIROTVORNA ŠKOLA, a do sada je Priznanje MIROTVORNA ŠKOLA dobilo 12 škola.

Skip to content