Održano 24. gradsko natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

Objavljeno: 07.03.2020

U Osnovnoj školi Dobriše Cesarića održano je 24. gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Riječ je o natjecanju koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a u kojem je sudjelovalo 10 ekipa osnovnih i srednjih škola s područja djelovanja osječkog Gradskog društva.
Na otvorenju natjecanja, uime gradonačelnika Ivana Vrkića, zahvalu svim članovima društva Crvenog križa uputio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.
– Gradsko društvo Crvenog križa Osijek iz godine u godinu, upravo na ovakvim natjecanjima, ne samo gradskim i međužupanijskim, nego i na državnim, postiže zapažene rezultate. Potvrda je to činjenici da se nove generacije mladih ljudi uključuju u rad Crvenog križa te da prepoznaju značaj humanitarnog djelovanja i univerzalnih vrijednosti koje promiče Crveni križ. Hvala vam na tome. – kazao je zamjenik gradonačelnika dodajući kako je upravo Crveni križ važna sastavnica sustava Civilne zaštite grada Osijeka, a članovi osječkog Gradskog društva nazoče i na svim značajnijim okupljanja na području grada, kako bi njihove dežurne osposobljene ekipe, u slučaju potrebe, pružile pomoći svakome tko je u potrebi.

Čestitku mladim natjecateljima uputio je i ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić.
-Čestitam vam ne samo na odluci da sudjelujete u natjecanju, već i na odluci da postanete dio volonterskih ekipa Crvenog križa. U svijetu se pokazuju stalne potrebe za djelovanjem i u tim krizama zapravo su bitni volonteri Crvenog križa koji znaju pružiti prvu pomoć, ali i koji su osposobljeni za druge tražene aktivnosti. – rekao je Marko Đukić te poželio uspjeh pobjednicima natjecanja dodajući kako je poznato da ekipe iz Osijeka na državnim natjecanjima osvajaju često jedno od prva tri mjesta.

Inače, prvoplasirane ekipe s ovog gradskog natjecanja predstavljat će Osijek na višim razinama natjecanja, a ekipe su „odmjeravale snage“ u znanju o pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu, pravima djeteta, ljudskim pravima te znanju i vještinama pružanja prve pomoći. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denis Ćosić naglasio je kako je današnji natjecateljski dan ujedno i neslužbeni dan humanosti.
– Sudjelujući u pripremama za natjecanje, dobili ste novu dimenziju u priči o humanosti i solidarnosti, a ono što je najvažnije naučili ste prvu pomoć, vještinu i znanje koje neće nikada zaboraviti. Lijepo je znati da ste tu, lijepo je znati da se na vas može računati. Najbolji će ići dalje, iako su zapravo u ovoj priči humanosti pobijedili svi. – rekao je Denis Ćosić.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek uvijek je pouzdan partner Gradu Osijeku u provedbi različitih zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih programa, a zamjenik gradonačelnika naglasio je kako će Grad Osijek i nadalje podržavati djelovanje i rad Gradskog društva Crvenog križa Osijek.
-Svi njihovi rezultati zapravo su potvrda rada cijelog tima koji uspijeva motivirati mlade ljude u prepoznavanju važnosti humanosti u današnjem vremenu te značaju pomoći drugima kad im je najpotrebnije. Veliku zahvalu želim uputiti i svim dobrovoljnim darivateljima krvi jer je i to segment po kojem se Osijek ističe na razini Republike Hrvatske, ali i svim volonterima i članovima Gradskog društva Crvenog križa jer svojim aktivnostima doprinose boljitku cjelokupne zajednice. – poručio je Boris Piližota.

Foto: Facebook Crveni križ Osijek

Skip to content