Održana završna konferencija projekta energetske obnove Dječjeg vrtića Radost

Objavljeno: 07.12.2022

U travnju ove godine, čak četiri mjeseca prije roka, završila je energetska obnova Dječjeg vrtića Radost u Osijeku, objekta koji datira iz davne 1928 godine.

U srijedu, 7. prosinca održana je i završna konferencija projekta na kojoj su pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Nada Zebić i ravnateljica Dječjih vrtića Osijek Ana Mihaljević predstavile pojedinosti o obnovi zgrade.

Pomoćnica pročelnice Nada Zebić istaknula je kako je ugrađena nova vanjska stolarija, napravljena nova kotlovnica, ventilacija, led rasvjeta i daljinsko očitanje energije.

– Ukupna vrijednost obnove je milijun i pol kuna . Od toga je 80 posto sredstava osigurano iz europskih fondova, dok je 20 posto iznosa dao Grad Osijek. Procjene su da će ušteda na godišnjoj razini iznositi 53 tisuće kuna, većim dijelom na toplinskoj, a manjim na električnoj energiji, te je energetskim pregledom utvrđen prelazak iz energetskog razreda E u C – pojasnila je Zebić.

Ana Mihaljević, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek rekla je kako je dječji vrtić Radost treći obnovljeni vrtić, nakon Potočnice i Latice, te kako su se djeca u njega vratila u travnju.

– Boravak u vrtiću sada je puno ugodniji. S djecom pričamo o energetskoj učinkovitosti i naravno da su oni bili upoznati zašto smo ih izmjestili. U Radost je upisano 85 djece, odnosno imamo četiri vrtićke skupine, dvije po redovnom, a dvije po alternativnom Montessori program – dodala je Mihaljević.

Radove je izveo HB PRODUKT d.o.o. iz Osijeka.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Skip to content