Održana svečanost obilježavanja 20 godina vjerskog odgoja u Dječjem vrtiću Jaglenac

Objavljeno: 09.11.2022

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković zajedno s đakovačko-osječkim nadbiskupom mons. Đurom Hranićem nazočila je svečanosti obilježavanja 20 godina vjerskog odgoja u Dječjem vrtiću Jaglenac.

Tom su prigodom mali polaznici Dječjeg vrtića Jaglenac upriličili dramsko-scenski prikaz na temu: Prispodoba o izgubljenoj ovčici. Nadbiskup Đuro Hranić sa suradnicima svojim je dolaskom uveličao svečanost te ukazao na važnost provođenja vjerskog odgoja u predškolskom odgoju.

Povijest vjerskog odgoja u Jaglencu seže od 1992. koja započinje inicijativom građana Donjeg grada na čelu s tadašnjim župnikom Radmanom, a danas se vjerski programi provode u Jaglencu, Jelenku i Višnjevcu. Trenutno se dodatno obrazuju odgojiteljice u vjeri s ciljem otvaranja dodatnih skupina vjerskog programa.

Crnković dodaje da Grad Osijek ulaže velike napore u proširenje postojećih vrtićkih kapaciteta na čemu se intenzivno radi. Tako su se ovoe godine proširili prostorni kapaciteti prenamjenom 6 domarskih stanova čime je omogućen upis 254 djece više.Kroz NPOO u planu je izgradnja tri nova vrtića (Uske njive, Cvjetno, Tenja) te dogradnja dva postojeća (Latica, Sjenčica).

Skip to content