Održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti

Objavljeno: 19.05.2024

U Perivoju kralja Tomislava održana je prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti koja već dvanaest godina slavi sljubljivanje umjetnosti, vina i glazbe. Kao i svake godine do sada, i ove godine Večer okuplja vinare i najbolja vina iz Slavonije, Baranje i Podunavlja, a sve uz pečat brojnih djela umjetnika s ovog područja, kao i raznolike glazbene podloge.

Uz organizatore Turističku zajednicu Osječko-baranjske županije, kao i same Osječko-baranjske županije, partneri su Kreativna agencija Adverta i Grad Osijek u čije je ime Večeri vina i umjetnosti nazočio zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

„Vjerujem da možemo reći da je Osijek postao vinska metropola, a tome svakako doprinosi i ova Večer vina i umjetnosti koja se već dvanaestu godinu zaredom održava u organizaciji Osječko-baranjske županije i TZ Osječko-baranjske. Grad Osijek je svakako uvijek partner i podržava ovu manifestaciju. Mogu sa zadovoljstvom reći da posljednjih godina brojimo iznimne rezultate kada govorimo o turističkim dolascima i noćenjima. To nije samo do Osijeka, to je dio jedne veće cjeline zajedno sa cijelom županijom i svim poduzetnicima koji svojim angažmanom i investicijama omogućavaju takve rezultate.“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

„Neki dan smo najavili Vinski mjesec u našoj županiji, koji traje više od mjesec dana i u sklopu kojeg smo se tradicionalno, po 12. put, okupili na mjestu gdje naši sugrađani jako vole doći. Povratne informacije od svake godine su sve bolje i bolje pa ćemo tako i večeras, s našim vinarima, družiti se sa sugrađanima i promovirati vina kao što to činimo zadnjih nekoliko godina i kroz ruralni turizam i kroz sama vinogorja.“, nastavio je župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

„Od početnih 700 do 800 posjetitelja prije 12 godina, došli smo na oko 4.500 posjetitelja na Večerima vina i umjetnosti što nas izuzetno veseli. U središtu Osijeka okruženi smo onim najboljim što daje ruralni prostor, dakle vino zajedno s domaćim proizvodima, a sve uz glazbu koja se čuje u pozadini te uz umjetničke intervencije lokalnih umjetnika.“, rekla je direktorica TZ Osječko-baranjske Ivana Jurić.

„Vino je sve više način života i katalizator razvoja turizma u mnogim svjetskim, a mi smo na jako dobrom putu prema tome. Sva istraživanja pokazuju da su vino i gastronomija drugi po redu „teaser“ u privlačenju turista pa tako i mi, s naša četiri vinogorja, vinskim podrumima i vinarima, na jedan autohton i iskren način približavamo našim gostima vinsku kapljicu, a Večer vina i umjetnosti je svakako najposjećenija vinsko-kulturna manifestacija.“, zaključila je Tatjana Turalija, pročelnica Upravnog odjela Osječko-baranjske županije za turizam, kulturu i sport.

Skip to content