Održana konferencija za novinare Land Online Job

Objavljeno: 20.09.2018

Udruzi EU Centar u okviru programa Erasmus+Mobilnost za osobe koje rade s mladima je odobren je gore spomenuti projekt koji traje od 1. 6. 2018. do 1. 2. 2019. godine uz vrijednost projekta od 19.500,00 EUR-a uz sufinanciranje iz sredstava EU u cijelosti. Partneri na projektu su iz Portugala, Italije, Mađarske, Turske, Bugarske, Poljske i Španjolske, a centralna aktivnost projekta će biti trening organiziran za edukatore i osobe koje rade s mladima od 9. do 16. listopada 2018. koji će se održati u prostorijama Tere Tehnopolisa u Osijeku. Osnovni cilj treninga biti će obučiti osobe koje rade s mladima da im pomognu u stjecanju vještina koje će im kasnije omogućiti da nađu posao online (tj. posao koji se radi preko Interneta od kuće ili s udaljenog radnog mjesta).

Kao što je poznato, razvoj tehnologije i komunikacija je omogućio da se rad na daljinu razvije u dosad neviđenim brojkama, a taj oblik rada i zapošljavanja sve više raste u EU. Da bi se omogućilo zapošljavanje u online poslovima, nužno je da mladi steknu vještine nužne kako bi poslodavci bili zainteresirani da ih zaposle za ovu vrstu obavljanja poslova. Pri tom je bitno naglasiti da se ovdje ne misli samo na tehničke kompetencije, nego na socijalne, društvene i druge koje su nužne da bi radni tim funkcionirao na daljinu.

Kroz projekt SEED (u kojem je kao partner sudjelovala tvrtka osnivač Udruge EU Centar, Energo-data d.o.o.) provedeno je ispitivanje poslodavaca u 6 zemalja članica EU u kojem je potvrđeno da su tzv. meke vještine (soft skills) najbitnije za obavljanje posla na daljinu i to uključuje vještine od upravljanja vremenom, efektivne komunikacije do uspješnog rješavanja konflikta u timu i upravljanja odnosa prema ključnim klijentima.

Skip to content