Održana eMobi biciklijada do Kopačkog rita u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Objavljeno: 19.09.2022

U duhu teme ovogodišnjeg tjedna mobilnosti “Bolja povezanost” skupina od 40 Osječanki i Osječana zavrtila je pedale gradskih eMobi bicikala do Kopačkog rita. Biciklijada je startala ispred GPP-a, a cilj su bile nove postaje za najam bicikala koje je Grad Osijek postavio upravo u Kopački rit, upravo s ciljem boljeg povezivanja s Osijekom i omogućavanja građanima da održivo i ekološki istražuju ovaj park prirode.

Na biciklijadi su sudjelovali svi uzrasti, od onih najmlađih, koji će ipak morati pričekati koju godinu dok ne dorastu do visine potrebne za vožnju gradskih bicikala, do onih u zlatnim godinama, a mnogima od njih ovo je bio prvi susret s eMobi biciklima.

“Do sada nisam imala priliku isprobati gradske bicikle pa mi je ovo bila savršena prilika da ih testiram, a usput se rekreiram u dobrom društvu. Uzela sam električni bicikl i super sam zadovoljna. Rutu sam svladala bez problema, a električni pogon mi je pomogao da više uživam nego što se umaram”, rekla je Suzana Ososlija, jedna od sudionica biciklijade.

Iako su električni bicikli bili hit, dio ekipe odlučio je da im ne treba pomoć, pa su biciklijadu iskoristili za malo fitnessa prije nedjeljnog ručka. A neki su odlučli zastati na Ribarskim danima u Kopačevu i zasladiti se prije povratka u Osijek.

Skip to content