Održana dodjela nagrada “Uspijevam na njemačkom”

Objavljeno: 17.12.2022

Održana dodjela nagrada “Uspijevam na njemačkom”

Austrijska čitaonica Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizirala je dodjelu nagrada vrtiću “Stribor” i “II. gimnaziji Osijek” za osvojeno prvo i drugo mjesto na državnom natjecanju „Ich schaff’s auf Deutsch” („Uspijevam na njemačkom”).

U ime osječkog gradonačelnika nazočne je pozdravila Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika, a nagrade je uručila dr. sc. Irena Horvatić Bilić, predsjednica Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika i viša predavačica engleskog i njemačkog jezika na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Zamjenica Crnković uputila je čestitke sudionicima na osvojenim nagradama te pohvalila inicijativu Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika/Kroatischer Deutschlehrerverbanda koje je ovo natjecanje organiziralo na državnoj razini, a obuhvaćene su sve razine obrazovanja u Hrvatskoj od vrtića do fakulteta.

Crnković dodaje da je opće poznato da je engleski kao strani jezik broj jedan. Osijek ima dugu tradiciju učenja njemačkog jezika te je ovim putem iskazana podrška za učenje njemačkog jezika u vrtićima i školama.

Skip to content