Održana devetnaesta Rifijada

Objavljeno: 16.09.2019

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek bila je domaćin i organizator 19. sportsko-rekreativnog susreta Udruga RFD Slavonije i Baranje održanog u subotu, 14. rujna na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku. Sudionici igara bili su gosti iz udruga računovođa i financijskih djelatnika Belog Manastira, Našica, Nove Gradiške, Osijeka, Požege, Slavonskog Broda, Valpova, Vinkovaca, Vukovara i drugih.

Nakon pozdravnih riječi predstavnika Udruge RFD-a Branimira Markovića, sudionike su pozdravili osječki dogradonačelnik Boris Piližota, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin te Danimir Gulin, potpredsjednik Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika Zagreb. U disciplinama kao što su odbojka, mali nogomet, boćanje, pikado, skok u dalj, košarka, trčanje i potezanje užeta sudjelovalo je oko 300 natjecatelja, a jedna od zanimljivijih sportsko-zabavnih aktivnosti bila je revijalna tekma “stolnog nogometa” u kojoj su snage odmjerili članovi Udruge RFD Osijek protiv predstavnika Grada i Županije.

Inače, Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek osnovana je 1955. pod nazivom Društvo knjigovođa Osijek i jedna je od najstarijih udruga u Hrvatskoj, a iz toga društva nastala je današnja Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika u koju su učlanjene sve Udruge računovođa i financijskih djelatnika u Hrvatskoj. Sportske igre računovođa Slavonije i Baranje jedine su u Hrvatskoj te iz godine u godinu dobivaju sve veći značaj ne samo po broju sudionika nego i broju disciplina u kojima se natječu i pripremaju za igre.

Skip to content