Održana akcija „Zasadi stablo, ne budi panj“

Objavljeno: 09.12.2022

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Antonio Lozančić sudjelovao je u akciji ,,Zasadi stablo, ne budi panj”. U akciji su ujedno sudjelovali veleposlanik Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Nj.E. dr. Henk Voskamp, kao i predsjednica Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj“ Mateja Anđelina Kramar.

Grad Osijek ima tri spomenika parkovne arhitekture, a riječ je o Parku kralja Petra Krešimira IV. i Parku oko Dvorca obitelji Adamovich u Tenji te Perivoju kralja Tomislava. U Osijeku postoje 23 parka s ukupnom površinom od 40,4 ha, a stabla se njeguju po svim međunarodnim standardima, vodeći računa o bioraznolikosti. Grad Osijek ulaže maksimum kako bi Osijek bio što zeleniji i time ugodniji za život i rad naših građana.Grad Osijek u sudjeluje u akciji Zasadi stablo, ne budi panj od početka 2019.

Danas je zajedničkim snagama posađena sadnicu kultivara kestenovca u Aleji kestenova u Perivoju kralja Tomislava kao zamjensko stablo stablu koje se moralo ukloniti jer je bilo opasno. Sadnicu je donirala Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj“. U nadolazećoj sadnji zajedno s građanima biti će posađena još 43 dodatna stabla.

Skip to content