Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Osijeka

Objavljeno: 11.10.2021

Treća sjednica osječkog Gradskog vijeća održana danas, 11. listopada 2021., stavila je pred vijećnike 24 točke dnevnog reda, uz šest vijećničkih pitanja u sklopu aktualnog sata.

Vijećnici Antonio Sobol, Boris Piližota, Goran Kušec, Tomislav Mišetić, Milan Opačak i Tihomir Florijančić postavili su gradonačelniku pitanja o nekoliko aktualnih tema, među kojima se našlo i pitanje organizacije ovogodišnjega adventa.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić izvijestio je kako je za ovogodišnji advent osigurano 450 tisuća kuna u gradskom i 300 tisuća u proračunu Turističke zajednice grada Osijeka te ekskluzivno najavio uključivanje Osječko-baranjske županije u njegovu organizaciju, čime se značajno povećava proračun, a time i kvaliteta programa manifestacije.

Na pitanja o ubrzavanju procesa izdavanja građevinskih dozvola, gradonačelnik je izvijestio vijećnike kako je Grad raspisao natječaj za šest diplomiranih inženjera u Odjelu za urbanizam, čime će se ubrzati cijeli proces. Na isti način, zapošljavanjem novih pet komunalnih redara, planira se uvesti red i na javnim gradskim površinama.

Sjednica se nastavila izvješćima o stanju sigurnosti u Osijeku u prošloj godini, ali i u prvih šest mjeseci ove. Vijećnicima su podnesena i izvješća o izvršenju Proračuna Grada Osijeka za razdoblje I.-VI. mjesec 2021., Izvješće o izvršenju Programa prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti za 2020., kao i druga izvješća.

Pred njima se danas našao i prijedlog Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka Osijeka te Program ublažavanja klimatskih promjena, prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja grada Osijeka, kao i plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za područje grada za 2022. godinu. Vijećnici su, između ostaloga, upoznati i s novim obuhvatom Urbane aglomeracije Osijek.

Sjednica je na koncu zaključena razriješenima i novim imenovanjima članova kazališnih vijeća Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Novoimenovane članice Vijeća Dječjeg kazališta su Snježana Žaja i Iva Labor, dok je Vladimir Ham imenovan za člana Kazališnog vijeća HNK.

 

Foto: Gojko Mitić/Glas Slavonije

Skip to content