Održan zajednički božićni koncert svih glazbenih škola Osječko-baranjske županije

Objavljeno: 19.12.2022

Drugi zajednički koncert svih glazbenih škola Osječko-baranjske županije pod nazivom „Božić s glazbenim školama“ održao se u nedjelju, 18. prosinca, u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Na koncertu su nastupili mladi umjetnici iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi „August Harambašić“ iz Donjeg Miholjca, Glazbene škole pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića iz Valpova, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica, Umjetničke škole Beli Manastir, Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova, Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka i Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba.

Koncert je ujedno bio prigoda za odavanje priznanja i nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika, njih 63, s područja Osječko-baranjske županije u školskoj godini 2021./2022., a nazočili su mu i zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, koji su čestitali svim izvođačima i nagrađenim glazbenicima na uspješnom nastupu, postignućima u protekloj godini te zapaženom radu u odgojno-obrazovnom sustavu.

– Sretni smo što je Osječko-baranjska županija nastavila tradiciju održavanja koncerta glazbenih škola. Prošle godine obilježena je 100. obljetnica. Jako nam je drago da će ovaj prekrasan koncert naših mladih glazbenih nada, koji su najbolji ambasadori Hrvatske u glazbenom području, biti prekrasna uvertira dodjeli nagrada odgojno-obrazovnim djelatnicima s područja županije. Grad Osijek je tu uvijek velika potpora. Ono na što smo mi ponosni je naša Glazbena škola Franje Kuhača, koja ova godine obilježava 100. obljetnicu suradnje s Hrvatskim narodnim kazalištem – kazala je zamjenica gradonačelnika Crnković.

– Danas je zaista lijepo biti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku jer nagrađujemo talentiranu djecu, a povodom 101. godišnjice Glazbene škole Franje Kuhača Osijek uživamo u koncertu naših najboljih glazbenika koji su svoje talente razvijali u osnovnim glazbenim školama. Ovo je lijepa prilika njima zahvaliti, kao i njihovim mentorima i roditeljima na beskrajnom trudu i razvijanju njihovog talenta. Prigoda je to i za nagraditi sve učenike koji su tijekom protekle godine bili izuzetno dobri na državnim natjecanjima – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Ideja o zajedničkom koncertu nastala je prošle godine u sklopu obilježavanja 100. obljetnice Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, a 18. prosinca je izabran jer je na taj dan prije točno 100 godina održan prvi koncert tada novoosnovane glazbene škole u Osijeku, i to na istom mjestu, u HNK-u.

Skip to content