Održan svečani koncert povodom Dana Osječko-baranjske županije

Objavljeno: 04.06.2024

U Kulturnom centru u Osijeku održan je svečani koncert povodom obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije. Na koncertu su nastupili najuspješniji te nagrađivani polaznici Glazbene škole Franje Kuhača koji su kroz svoje izvedbe zahvalili Osječko-baranjskoj županiji na potpori te na umjetnički način čestitali Dan Županije.

Svečanom koncertu uime Grada Osijeka nazočio je Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti večeras na koncertu povodom Dana županije koju upriličuje Glazbena škola Franje Kuhača u Osijeku. O kvaliteti te škole dovoljno govori to da su oni sastavni dio kulturnih događanja u našemu gradu, a isto tako i koncertnih događanja. Izvrsna suradnja s Gradom očituje se kroz više razina, prije svega na koncertnom ciklusu Grada, zatim i kroz suradnju u različitim memorijalima poput onog Darka Lukića i Franje Krežme, a isto tako Grad Osijek kroz ugovornu suradnju ustupljuje Glazbenoj školi ovaj prostor Kulturnog centra na korištenje. Rekao bih da o kvaliteti ove škole dovoljno govori i 108 nagrada koje su polaznici osvojili, a ti talenti koje oni njeguju su bogatstvo Osijeka.“, izjavio je Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

„Županija zahvaljuje našoj Glazbenoj školi na događaju koji se već tradicionalno održava u čast naše županije i njezinoga dana. Uistinu, učenici naše škole imaju što za pokazati i ponuditi i prava je prilika da to pokažu kako svojim roditeljima, prijateljima i rodbini, tako i svim zainteresiranim građanima. Naša škola je uistinu jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj, a prošle godine je zasluženo osvojila titulu najbolje glazbene škole u državi.“, rekla je Miranda Glavaš-Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije.
„Glazbena škola Franje Kuhača Osijek priredila je koncert nagrađenih učenika povodom Dana županije. Ove smo školske godine iznimno ponosni jer smo zaista osvojili ogroman broj nagrada, čak 108 međunarodnih i državnih, a od toga veliki broj laureata natjecanja, ali i osvojenih prvih mjesta, od kojih se jedno posebno ističe, a to je 100 bodova, odnosno „Oscar znanja“ za naš trio Šubarić, točnije tri dječaka klavirista koje ćemo večeras čuti. To su sve djeca koja su prošla niz i državnih i međunarodnih natjecanja pa smo neke od njih izabrali za večerašnji koncert.“, zaključila je ravnateljica Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku, Sunčana Bašić.

Skip to content