Održan radni posjet Pečuhu

Objavljeno: 01.04.2022

U četvrtak, 31. ožujka zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković sa suradnicima boravila je u prijateljskom gradu Pečuhu.
Svečanom prijemu kog gradonačelnika Pečuha, Attile Péterffya, nazočili su i njegovi zamjenici, Csaba Ruzsa i Gábor Zag, a na obostrano zadovoljstvo, pozivu se odazvao i generalni konzul Republike Hrvatske u Pečuhu Drago Horvat. Nakon svečanog prijema upriličena je zajednička izjava za medije.
Budući da je sama svrha posjeta bio je dogovor u ustroju buduće suradnje dvaju gradova s naglaskom na produbljivanje gospodarske, turističke i kulturne suradnje, sudionici su bili podijeljeni u dvije radne skupine. Tako Pečuh i Osijek zajednički kreću u pripremu proslave predstojeće obljetnice – punih 50 godina suradnje koja je od velike važnosti za oba grada. Operativno su definirani sljedeći koraci kao i njihovi rokovi provedbe, a svakako jedna od lijepih vijesti je da izlagači iz Pečuha na čelu s Gradom Pečuhom dolaze ne 17. SALORI – sajam lova, ribolova i turizma i 22. Motomobil koji se održava od 22. do 24. travnja na osječkom Pampasu.

Skip to content