Održan okrugli stol „Lokalna zajednica po mjeri čovjeka“

Objavljeno: 08.12.2022

Predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham sudjelovao je na okruglom stolu pod nazivom „Lokalna zajednica po mjeri čovjeka“ u organizaciji Hanns-Seidel-Stiftunga, Akademije za umjetnost i kulturu Osijek i Ekonomskog instituta Zagreb.

Ham dodaje da je nedvojbeno da je osnovna zadaća lokalne politike učiniti lokalnu zajednicu mjestom poželjnom za život. Nova lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem daje svoj maksimum kako bi se zaustavio „odljev mozgova“, a velika je želja ne samo zadržati mladu populaciju ovoga grada, nego i poticati njihov povratak te doseljenje budućih sugrađana.

Svjesni smo da su demografski izazovi enormni, vidljive su posljedice ekonomske krize uslijed pandemije i rata u Ukrajini uz niz drugih čimbenika globalizacije, ali tvrdim, dodaje Ham, da nova lokalna uprava pruža svoj maksimum kako bi ne samo odgovorila na aktualne izazove, nego i iznašla konkretna rješenja što potvrđuju brojni pokazatelji.

Okruglim stolovima ove vrste želi se potaknuti rasprava među predstavnicima lokalne samouprave, znanosti i društva uz postizanje konsenzusa oko nužnih promjena kako bi se osigurali što bolji uvjeti života u lokalnim sredinama. Zadovoljstvo građana mjerilo je uspješne svake lokalne politike.

Skip to content