Održan nastupni posjet veleposlanika Republike Slovenije Osijeku

Objavljeno: 07.11.2022

Zamjenica Crnković zahvalila se veleposlaniku Dovžanu na dolasku u Osijek – srce Osječko-baranjske županije te dodala da ono čime se Osijek može pohvaliti je dugogodišnje prijateljstvo u Sloveniji s Mariborom koje traje od 1995. Crnković je izrazila želju da se nekadašnja bogata kulturna suradnja, športska, gospodarska, sveučilišna kao i suradnja u okviru EU projekata obnovi sada kada smo prebrodili velike udare pandemije.
Ujedno je veleposlaniku iznijela sve prednosti koje Osijek nudi investitorima. Tu je nezaobilazna naša Gospodarska zona Nemetin, koja je u ovom trenutku za ulagače najpovoljnija u Hrvatskoj. Njezina velika prednost je i izvrsna prometna povezanost, blizina autoceste, željeznice i Zračne luke. Osijek ima jaku IT industriju koju Grad podupire izgradnjom IT parka koji će olakšati poslovanje ne samo postojećim tvrtkama, već i novim start-upovima.

Iskazana je želja za nastavkom odžavanja tradicionalnih Dana Slovenije u Slavoniji tijekom kojih su Osječanke i Osječani mogli uživati u bogatom kulturnom i gastronomskom programu, a ujedno se razgovaralo o mogućnosti predstavljanja Slavonije u Sloveniji.

Skip to content