Održan Međunarodni interdisciplinarni 2. Kongres Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek: „Izazovi obrazovanja“

Objavljeno: 03.11.2022

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham u ime osječkog gradonačelnika Ivana Radića pozdravio je sudionike Međunarodnog interdisciplinarnog 2. Kongresa Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek: „Izazovi obrazovanja“.

Nakon uspješno organiziranog i održanog prvog kongresa na temu „Interdisciplinarnost u teoriji i praksi“, koji je okupio 44 izlagača iz četiriju zemalja, optimistično se krenulo u realizaciju drugog kongresa Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek. Iznimno je pohvalno što su se Centar i njegovi članovi odvažili ići ukorak sa znanstvenim i stručnim trendovima, dodaje Ham, i za temu ovogodišnjeg kongresa odabrali temu „Izazovi obrazovanja“ koja je uvijek aktualna i potrebna, posebice danas kada se obrazovanje suočava s nebrojenim i potpuno novim izazovima.

Organizacijski odbor Međunarodnog interdisciplinarnog 2. Kongresa Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek: „Izazovi obrazovanja“ čine osmorica članova Povjerenstva Centra za interdisciplinarna istraživanja Filozofskog fakulteta Osijek i osmero znanstvenika iz drugih zemalja (Bosna i Hercegovina, Italija, Kanada, Kina, Meksiko, Njemačka, Poljska, Sjedinjene Američke Države i Srbija).

Ovogodišnji je program obogaćen i brojnim popratnim aktivnostima, kao što su radionica za studente o pretraživanju baza podataka, predstavljanje dviju znanstvenih publikacija i okrugli stol na temu dodirnih točaka između društvenih i humanističkih znanosti, umjetnosti te STEM-a. Sudeći prema dosad postignuti rezultatima, očekuje se da će i u narednim godinama kongres Centra za interdisciplinarna istraživanja bilježiti rast, kako na kvantitativnoj tako i na kvalitativnoj razini.

Skip to content