Održan 3. Osijek Mini Maker Faire

Objavljeno: 05.05.2018

Osijek Mini Maker Faire ove je subote otvorio posjetiteljima svoja vrata u Elektrotehničkoj i prometnoj školi. Riječ je o jedinstvenoj kombinaciji sajma, konferencije i festivala namijenjenoj lokalnoj i široj zajednici, s ciljem povećanja svijesti o dobrobiti inventivnosti i kreativnosti. Posjetitelji Mini Maker Fairea mogli su, između ostalog, naučiti kako napraviti jestivu bocu za vodu, stvoriti oblak, napraviti bežični punjač, izolirati molekulu DNA, otkriti tajne svemira, napraviti vlastiti 3D model, letjeti dronom, upravljati LEGO Mindstorm robotom, crtati 3D olovkom, snimiti novinarsku fotografiju, upravljati robotom alkarom i sl.
Među predavačima je bio i Nenad Bakić, investitor i poduzetnik te lice hrvatske STEM revolucije, koji je govorio o stvaranju kulture uspjeha, odnosno nacije digitalnih stvaralaca. Predavanje je poslušala i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je naglasila da ju posebno raduje to što se već treći put može vidjeti koliko Osijek ima mladih kreativaca, a što pokazuje da grad, kada je riječ o inovacijama, prati ne samo europske nego i globalne svjetske trendove.
Ovaj globalno prepoznatljiv događaj organizira Osijek Software City u suradnji s Centrom tehničke kulture – Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka, a izlagači mogu biti tehnološki entuzijasti, hobisti, znanstvenici i umjetnici svih vrsta i dobi. Osijek je, ujedno, bio prvi grad u prostoru od Trsta do Atene koji je organizirao takav događaj.

Skip to content