Održan 18. Osječki Ferivi polumaraton

Objavljeno: 09.04.2022

U subotu je u Osijeku održano 18. izdanje Osječkog Ferivi polumaratona na kojemu je nastupio rekordan broj natjecatelja. Više od 1300 sudionika, iz Hrvatske i 10 drugih zemalja, iznova je potvrdilo kako je riječ o najvećoj i najposjećenijoj utrci na području Slavonije i Baranje.

Uz glavnu utrku od 21 kilometar, održala se i utrka za građane „Jel’ trčiš, lega?“ na pet kilometara, štafeta 3×7 kilometara te Ledo dječje utrke u duljinama od 300 metara do jednog kilometra.

Početak glavne utrke označio je osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji se potom uz ministricu regionalnoga razvoja i fondova EU Natašu Tramišak pridružio utrci građana.

– Utrka je uspješan spoj sporta, zabave, kulture i turizma. Posebna vrijednost je što uz sportaše okuplja i rekreativce, a još veće bogatstvo što uz odrasle trče i djeca – rekao je gradonacelnik Ivan Radić.

Ove se godine trčalo djelomično izmijenjenom rutom jer se zbog radova na Pješačkom mostu utrka odvijala preko cestovnog mosta. Pobjednik utrke je prvak Hrvatske u polumaratonu Ivan Dračar iz AK Mladost Zagreb, a kod žena Tea Faber iz Dubrovnika.

Organizator događaja je Maraton klub Hrvatski sokol, a pokrovitelji su Grad Osijek Osječko-baranjska županija, , Turistička zajednica Grada Osijeka i Hrvatski crveni križ.

Skip to content