Održan 16. Hrvatski Dan mimoza, nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Objavljeno: 21.01.2023

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham sudjelovao je u programu 16. Hrvatskog Dana mimoza, nacionalnom danu borbe protiv raka vrata maternice. Riječ je ujedno o obilježavanju 17. Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice koji traje od 16. do 22. siječnja.

Manifestacija se održava u organizaciji Gradske lige protiv raka Osijek i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u suradnji s Izviđačkim kluborm Javor iz Osijeka, Medicinskom školom Osijek, KBC-om Osijek, ŽDZ-om Osječko-baranjske županije, Mammae klubom Osijek, IL CO-Osijek, Ja Ka – udrugom žena oboljelih i liječenih od raka jajnika te Studentskom sekcijom za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Manifestaciji su se ujedno priključili i polaznici aktivnosti Nacionalnog projekta Živjeti zdravo – Hodanjem do zdravlja. Tom su se prigodom, uz simboličnu podjelu i prodaju cvjetova mimoze, dijelili edukativni materijali, a svi se sudionici na praktičan način informirali o mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice i važnosti pravovremenog cijepljenja protiv HPV-a.

Vladimr Ham toplo je pozdravio održavanje manifestacija ove vrste, koje ne samo da su tradicionalne u našem gradu nego su i plemenite, a sve na dobrobit i zdravlje svih naših sugrađana.

Skip to content