Odgođen Premier Tennis Show, izgradnja javnog teniskog terena neupitna

Objavljeno: 02.04.2021

Početkom ožujka ove godine, na press konferenciji uoči Premier Tennis Showa, predstavljene su aktivnosti koje su Donna Vekić i njezin tim pripremili za ovogodišnje izdanje ove sportsko-humanitarne akcije koja se u Dvorani Gradski vrt u Osijeku trebala održati 6. i 7. travnja.

No nakon Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesene 31. ožujka 2021., događaj se ne može održati u zamišljenim uvjetima te se za sada – odgađa.

Obznanio je to u petak 2. travnja organizator Premier Tennis Showa Igor Vekić na izvanrednoj konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali i dogradonačelnica Žana Gamoš, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, te ravnatelj Graditeljsko-geodetske škole Darko Pšihistal.

,,Prisiljeni smo prolongirati održavanje Premier Tennis Showa. Izrazito mi je žao, s obzirom na kompletnu organizaciju, podršku pokrovitelja i partnera, naravno i svih sportaša, vrhunskih tenisača iz Hrvatske i svijeta koji su bili spremni podržati ovakav event”, rekao je Igor Vekić te nastavio:

,,Jedan od najbitnijih ciljeva ovoga eventa je realizacija naše inicijative kako bi u Osijeku napravili prvi javni teniski teren, koji bi bio potpuno besplatan za korištenje, prije svega, djeci i mladeži. Mi ćemo učiniti sve kako bi u sljedećem periodu, u nekoliko tjedana, upravo to i realizirali, bez obzira na prolongiranje eventa, a onda, kada se stvore preduvjeti i što se tiče epidemiološke situacije i kada se uskladimo s rasporedima vrhunskih tenisača, na novoizgrađenom terenu održati najavljeni event”, dodao je Vekić, napomenuvši kako je do utorka aktivna aukcija predmeta koje su vrhunski sportaši darovali za ovaj humanitarni događaj.

,,Događaj odgađamo za neka bolja epidemiološka vremena i držimo palčeve da se oni dogode što prije, ne samo zbog tenisa nego i zbog drugih velikih sportskih događaja koji se trebaju održati u našem gradu”, kazala je zamjenica gradonačelnika Gamoš, te dodala kako će zbog suradnje obitelji Vekić, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, idući susret biti na prvom javnom teniskom terenu u gradu Osijeku, koji će biti besplatan za korištenje svima koji se bave tenisom i onima koje će možda upravo ovaj teren inspirirati da učine svoje prve teniske korake.

Skip to content