Odavanje počasti Vukovaru, gradu-heroju

Objavljeno: 17.11.2019

Plameni tisuća svijeća trepere večeras diljem Hrvatske. Trepere za Vukovar. I Osijek je večeras u mislima uz Vukovar. Njegove građane, branitelje, heroje.

Kod spomenika Hrvatskom domobranu u Parku kralja Držislava, izaslanstva Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatske vojske, Policijske uprave osječko-baranjske i Koordinacije udruga i stradalnika iz Domovinskog rata, odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i građanima Vukovara.
– Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Osijek se prisjeća 28. godišnjice stradanja toga grada. Svih njegovih branitelja, civila, cijeloga grada. Poklanjamo im se s dubokim poštovanjem i pijetetom, poklanjamo se njihovoj žrtvi i svemu onome što su podnijeli tijekom tih najtežih dana. Vukovar je tada branio Hrvatsku. I zbog svih njegovih žitelja, branitelja i civila i svih onih koji su podnijeli najveću žrtvu rata, imamo odgovornost učiniti sve kako bismo stvorili preduvjete da Hrvatska zaista bude onakva kakvu su i oni željeli. – kazao je Boris Piližota.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomenika Hrvatskom domobranu, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, svijeće su upalili i u Vukovarskoj ulici.

I u mnogim osječkim prozorima, svijetle večeras svijeće za Vukovar, a tisuće lampiona, osvjetljava ulicu koja nosi ime Grada heroja, tiho podsjećajući na sve znane i neznane branitelje i civile – vukovarske heroje.

Skip to content