Od svibnja 2017. zrakoplovna linija Osijek-Stuttgart

Objavljeno: 28.12.2016

“Veliko nam je zadovoljstvo započeti novu zračnu liniju Osijek – Stuttgart i time povezati Slavoniju s Njemačkom, gdje se naši putnici mogu transferirati prema mnogim drugim europskim destinacijama. Letovi na ovoj liniji prometovat će dva puta tjedno te ovime Osijek postaje jedna od 130-ak destinacija u našoj mreži i sedma destinacija u Hrvatskoj. Hrvatski putnici već su prepoznali kvalitetu naše usluge i Eurowings će nastaviti ulagati u Hrvatsku i hrvatski turizam. Osijek nam je vrlo važna destinacija i sigurni smo kako ćemo u vrlo skoroj budućnosti razmotriti i neke druge destinacije uz Stuttgart. Zrakoplovne karte već su u prodaji na eurowings.com po cijeni od 39,99 eura” – izjavio je Ivan Oreč, menadžer za mrežni razvoj Eurowingsa (nekadašnji Germanwings):
.Eurowings će iz Osijeka za Stuttgart prometovati dva puta tjedno s Airbus zrakoplovima tipa A319, utorkom ili srijedom (ovisno o sezonalnosti) te nedjeljom.

“Vjerujemo da će otvaranjem zračne linije Stuttgart-Osijek biti zadovoljni ne samo 150 tisuća ljudi koji su porijeklom iz Hrvatske, a žive u pokrajini Baden-Wuerttemberg, nego i putnici koji će ovu liniju koristiti za poslovna i turistička putovanja s obzirom na veliku mogućnost konektiranja. Naime, kroz aerodrom u Stuttgartu, prošle je godine prošlo 10,5 milijuna putnika. Stoga nam je osobito drago što smo ovu liniju dobili uz pomoć zrakoplovne kompanije Eurowings, koja je u sklopu Lufthansa grupe jedna od najvećih u Europi i koja svoju mrežu letova ima razgranatu posebno u Njemačkoj, koja je nama prioritetno tržište. Njihova dobra flota zrakoplova i iznimna profesionalnost jamče našim putnicima pravi užitak letenja” – kaže Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek.

Zadovoljstvo uvođenjem ove nove linije koja će dodatno povezati Osijek i Slavoniju s Njemačkom, gdje je veliki broj naših ljudi, izrazio je i gradonačelnik Ivan Vrkić, istaknuvši tom prigodom kako brojčani pokazatelji tijekom 2015. i 2016. kao i projekcije za 2017. pokazuju značajan rast u prometovanju osječke Zračne luke. Ne samo što to ukazuje na rast uspješnosti poslovanja ovog poduzeća, već je to znak kako se Osijek otvara i povezuje s Europom i svijetom.

Skip to content