Obustava prometa na dionici Gundulićeva-Rokova-Strossmayerova-Višnjevac

Objavljeno: 21.09.2021

S obzirom na održavanje međunarodne biciklističke utrke „CRO Race“ i zbog dinamike izvođenja radova na postavljanju novih semaforskih konzolnih stupova na križanju Ulice J. J. Strossmayera i A. Kanižlića, navedeno križanje bit će djelomično zatvoreno za promet počevši od 29. rujna. Planirano vrijeme izvođenja radova je 10 dana.

Naime, utrka „CRO Race“ je od iznimnog sportskog i turističko-promotivnog značaja za Grad Osijek. Održava se 28. rujna, utorak, 2021. godine, te ista prolazi, između ostalog, i rutom ovog križanja. U cilju neomotanog prometovanja biciklista odgađa se prvotno najavljeni rok o isključivanju semafora na ovom raskrižju od 21. rujna 2021. godine.

Sve aktivnosti usuglašene su, između ostalog, i na prijedlog izvođača radova zbog činjenice da su planski u mogućnosti nastaviti radove uz sigurnosne prometne znakove od 29. rujna 2021. godine kada će se isključiti semafori.

Naime, postojeće temelje semaforskih stupova (jugozapad i sjeveroistok u J. J. Strossmayera) potrebno je ukloniti te na njihovom mjestu izraditi nove temelje, a potom montirati opremu.

Kako bi se spriječili prometni zastoji, prije svega u Ulici A. Kanižlića zbog otežanog ili gotovo nemogućeg uključivanja u promet lijevih skretača iz Ulice A. Kanižlića u Ulicu J. J. Strossmayera prema zapadu, prometni tok I. Gundulića – A. Kanižlića – J.J. Strossmayera – Višnjevac, će se obustaviti, te na križanju Ulica I. Gundulića-Sv. Roka preusmjeriti na Ulicu Sv. Roka prema sjeveru na Strossmayerovu, odnosno prema jugu na Ulicu Poljski put (Sljemensku ulicu).

Skip to content