Obnovljena Murterska, počela rekonstrukcija još pet ulica na Jugu 2

Objavljeno: 07.12.2022

Obnova Murterske ulice na osječkom Jugu 2 privedena je kraju. Radovi vrijedni 945.000 kuna obuhvatili su asfaltiranje ceste, izmjenu kanalizacijskih poklopaca i kapa vodovodnih ventila, kao i rekonstrukciju oborinske odvodnje te izgradnju nogostupa i kolnika.

Radove je u srijedu obišao zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin poručivši kako su sredstva za iduću godinu za ovu gradsku četvrt povećana za približno osam posto, te će im na raspolaganju biti 583 tisuće kuna.

– Na ovaj način podižemo komunalni standard u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima na području Osijeka. Na Jugu 2 ove godine ukupna vrijednost radova iznosi oko 2,5 milijuna kuna – rekao je zamjenik Vulin.

Igor Pandžić, direktor Unikoma koji je izveo ove radove, pojasnio je da su radovi započeli još u svibnju, no nakon što je obnovljeno prvih 450 metara, otkriveno je da u preostalih stotinjak metara nema oborinske odvodnje. Radovi su privremeno zaustavljeni, ali su nakon izrade projekta, Unikomovi djelatnici vraćeni u Murtersku. Sada je još preostalo “izvući” crte i očistiti ulice čime će radovi biti konačno završeni.

Unikomova operativa nakon toga seli se na nove lokacije na Jugu 2, a riječ je o pet ulica – Motovunskoj, Lovranskoj, Piranskoj, Humskoj i Rovinjskoj.

– Plan je radove otvoriti i raditi dok god vremenski uvjeti budu dopuštali, kako bi sve skupa bilo čim prije gotovo – zaključio je Pandžić.

Skip to content