Istarska ulica obnovljena mjesec dana prije ugovorenog roka

Objavljeno: 07.12.2021

Mjesec dana prije ugovorenog roka završena je rekonstrukcija Istarske ulice u dijelu križanja s Vukovarskom ulicom i Ulicom Bartola Kašića.

Radovi vrijedni 2,5 milijuna kuna prvo su obuhvatili obnovu podzemne infrastrukture, odnosno vodoopskrbne i kanalizacijske mreže, što je uključilo rekonstrukciju glavnog cjevovoda, zamjenu vodomjera i rekonstrukciju svih pripadajućih kućnih priključaka. Potom su u drugoj fazi radova rekonstruirani kolnik i nogostupi s obje strane ulice te je izgrađeno 28 novih parkirališnih mjesta.

Obnovljenu ulicu u promet je danas pustio osječki gradonačelnik Ivan Radić, u pratnji direktora Vodovoda Željka Mandića, direktora Unikoma Marija Turalije, pročelnika za komunalno gospodarstvo Igora Pandžića te predsjednika Gradske četvrti Tvrđa Zorana Batnožića.

– Ova prometna i nekada devastirana ulica obnovljena je, kako smo i najavljivali u ljeto ove godine, od zida do zida. Vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna, završili smo ih mjesec dana prije roka. Ulica će ostati jednosmjerna, ali u sasvim novom ruhu, s novim drvećem, novim parkirališnim mjestima, novim nogostupom i s novim kolnikom – rekao je gradonačelnik Radić. Dodao je kako će Grad u naredna dva tjedna posaditi novih 17 stabala u ovoj ulici te do kraja godine i izgraditi novu javnu rasvjetu.

Skip to content