Obilježeno 46 godina rada osječkog FERIT-a

Objavljeno: 24.05.2024

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih znanosti Osijek (FERIT) u petak je svečanom sjednicom proslavio 46. godišnjicu djelovanja.

Sjednici je nazočilo mnoštvo visokih uzvanika, među kojima su, uz domaćina Tomislava Matića, dekana, bili i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić te rektor osječkog Sveučilišta Vlado Guberac.

Uputivši čestitke zamjenik gradonačelnika Vulin naglasio je kako je Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija izuzetno važan za razvoj garda Osijeka.

– Podsjećam da je jedan od glavnih razloga dolaska Jabila u naš grad upravo FERIT, odnosno stručnjaci koji ga završe i programi koje fakultet nudi. Mislim da možemo biti ponosni na njihov rad i djelovanje, jer se uvijek trude ostati povezani s tržištem rada, osluškujući njihove potrebe – rekao je Vulin.

Zamjenik župana Miletić dodao je kako inženjeri koji izlaze s ovog fakulteta daju značajan doprinos razvoju gospodarstva na području istoka Hrvatske, posebno u velikim korporacijama.

– Uz nesebičan rad profesora i djelatnika, pohvaljujem i njihov angažman i suradnju s institucijama, a koja će, uvjeren sam, uroditi izgradnjom nove zgrade fakulteta u kampusu. I osobno, kao zaposlenik FERIT-a svjedočim neprestanom razvoju i rastu fakulteta, na čemu im čestitam – kazao je Miletić.

Dekan FERIT-a prof. dr. sc. Tomislav Matić kazao je kako Fakultet kontinuirano radi na usavršavanju studijskih programa za koje iz godine u godinu raste interes.

– Upisujemo 430 studenata svake godine, a zbog ograničenih kapaciteta taj broj još uvijek nećemo povećavati. Ipak, nadam se da ćemo uskoro ostvariti uvjete da tu kvotu povećavamo jer je pred nama izgradnja nove zgrade. Svakako valja spomenuti kako velik dio naših studenata pronalazi posao čak i za vrijeme studija što govori u prilog činjenici da obrazujemo izuzetno tražen kadar – naglasio je Matić.

Rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeka prof. dr. sc. Vlado Guberac istaknuo je kako je FERIT jedan od stožernih fakulteta osječkog Sveučilišta koji će uskoro steći preduvjete za početak izgradnje nove zgrade.

– Senat Sveučilišta je donio određene odluke vezano za građevinsku parcelu unutar sveučilišnog kampusa, odredio rok od deset godina da se zgrada završi i otvori, ali uvjeren sam da će to biti i puno prije, pa čak i unutar sljedeće tri godine. Bit će to kapitalna investicija u sveučilišnom kampusu – zaključio je Guberac.

 

Skip to content