Obilježeni 6. Dani slovačke kulture u Osijeku

Objavljeno: 07.10.2022

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham sudjelovao je u obilježavanju 6. Dana slovačke kulture koje je u četvrtak organizirala Matica Slovačka Osijek. Uz bogati kulturni program održao se i okrugli stol na temu „Slovaci u Hrvatskoj“, obzirom da se ove godine obilježava i 30. obljetnica osnutka Saveza Slovaka.

-Drago nam je da svjedočimo u Osijeku tako bogatom naslijeđu nacionalnih manjina koje su ovdje živjele ili žive u većem ili manjem broju i da smo zahvaljujući upravo njihovim današnjim aktivnostima doista jedno šaroliko i bogato društvo. Trudimo se kao gradska uprava crpiti inspiraciju iz svega onoga što ti razni narodi koji žive u našem gradu rade i njegovati i pomagati njima da njeguju taj svoj identitet u okviru ovog našeg hrvatskog kulturnog kruga – izjavio je Ham.

U lipnju ove godine održan je prvi dio 6. Dana slovačke kulture koji se fokusirao na kulturnu i gastronomsku baštinu, dok se ovaj tjedan kroz aktivnosti Matice Slovačke nastoji pokazati i znanstveni doprinos Slovaka.

-Matica Slovačka Osijek ima drugi dio slovačke kulture u Osijeku kojim želimo malo više pokazati našim mještanima i prijateljima što Slovaci rade – napomenuo je predsjednik Matice slovačke Osijek Andrija Kuric.

Skip to content