Obilježena 45-ta godišnjica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku

Objavljeno: 26.04.2022

Svečanom akademijom Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek obilježio 45 godina kontinuiranog rada na obrazovanju inženjera građevinarstva, a od 2016. godine i inženjera arhitekture.
Dekan prof. dr. sc. Damir Varevac je u svom govoru naglasio rezultate koje postiže ovaj Fakultet. Gledajuću posljednjih 5 godina Građevinski i arhitektonski fakultet može se pohvaliti s oko 15 znanstveno istraživačkih projekata koji su Fakultetu donijeli oko 100 milijuna kuna, a koji su iskorišteni za daljnji znanstveni razvoj i projekte u kojima sudjeluju njihovi studenti što značajno doprinosi obrazovanju i drugim istraživačkim djelatnostima iz područja građevinarstva, arhitekture i urbanizma.
Uz brojne uzvanike u ime Grada Osijeka profesorima, djelatnicima i studentima godišnjicu ovog Fakulteta čestitao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.
– Građevinski i arhitektonski fakultet jedan je od glavnih stupova našeg Sveučilišta dok je Sveučilište od iznimne važnosti za Osijek i Osječko-baranjsku županiju kako do sada tako i u narednom razdoblju jer to je institucija koja raspolaže s koncentracijom znanja, brojnim profesorima, djelatnicima i studentima, a što nam omogućuje daljnji razvoj. Za primjer, kada razgovaramo s potencijalnim investitorima uvijek im je jedan od najvažnijih uvjeta za njihova buduća ulaganja u naš Grad upravo mogućnosti našeg Sveučilišta da osiguraju kvalitetne kadrove, rekao je Vulin.
Počeci obrazovanja građevinskih inženjera sežu još u 1967. godinu kada je Visoka tehnička škola iz Zagreba na inicijativu osječkih predstavnika inženjerske struke otvorila izdvojeni odjel u Osijeku u današnjoj Županijskoj ulici na broju 17. Nakon Županijske ulice Fakultet je bio smješten u Drinskoj ulici da bi u konačnici 2016. godine uselio u novu zgradu na prostoru Kampusa.

Skip to content