Obilježena 29. obljetnica pogibije branitelja u Tenji

Objavljeno: 07.07.2020

Kod spomen obilježja u Antunovačkoj ulici u Tenji obilježena je 29. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Marka Zegnala, Damira Hornunga, Franje Jusupa, Đure Kiša i Zdravka Rittgassera. Obitelji poginulih branitelja, njihovi suborci i mještani Tenje položili su vijence i upalili svijeće, a u odavanju počasti sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

-Marko, Damir, Franjo, Đuro i Zdravko prije 29 godina u Tenji su bili među prvim žrtvama koje su položile svoje živote u obrani naše domovine. Na ovaj dan Tenja je i tužna i ponosna. Tužna jer su ovi mladi ljudi dali najvrjednije što su imali – svoje živote, no u isto vrijeme ponosni jer su hrvatski branitelji iz Tenje dali veliki doprinos u obrani Tenje, grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i Republike Hrvatske. Neka im je vječna slava. – kazala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Obilježavanje obljetnice pogibije hrvatskih branitelja organizirala je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – Temeljni ogranak Tenja u suradnji s HVIDR-om Orahovica i Mjesnim odborom Tenja, a počast poginulim braniteljima odao je i jedan od zapovjednika obrane Tenje – Marko Golek.

-Mi koji smo bili sudionici tih događanja, često ih se sjetimo. Na obljetnicu njihova stradanja podsjetimo i sve druge na naše poginule koji su ugradili svoje živote u stvaranje naše domovine. Nakon njihove pogibije znali smo da obrana Hrvatske neće biti jednostavna, ali branitelji nisu posustali, nego su nastavili dalje i u konačnici smo uspjeli stvoriti samostalnu državu Hrvatsku. – rekao je Marko Golek.

Skip to content