Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Objavljeno: 01.10.2022

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin posjetio je Dom za starije i nemoćne osobe u Drinskoj ulici u Osijeku.

– Na ovaj način želimo im iskazati potporu te da nam je izuzetno stalo do njih i do toga kako žive u našem gradu. U Osijeku imamo 30-ak tisuća umirovljenika. Osigurali smo tri milijuna kuna za božićnice i uskrsnice te povećali dohodovni cenzus, pa će one biti osigurane za oko 10 000 umirovljenika. Povećali smo cenzus i za stalni mjesečni dodatak za umirovljenike koji imaju male mirovine – kazao je zamjenik Vulin i podsjetio na dnevne boravke u Višnjevcu, Donjem gradu i Županijskoj ulici ističući kako Grad sufinancira i one boravke koje organiziraju udruge. Istaknuo je kako Grad Osijek na više razina skrbi o umirovljenicima podsjetivši kako se sredstva izdvajaju i za udruge umirovljenika.

Ove godine navršava se 32 godine otkako je Glavna skupština Ujedninjenih naroda 30. prosinca 1990. godine, 1. listopada proglasila Međunarodnim danom starijih osoba s ciljem promicanja održivog aktivnog starenja u zajednicama.

Skip to content