Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Objavljeno: 18.11.2022

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima, na Trgu slobode, u Osijeku je u četvrtak obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Vijence su, uz ostale, položila izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je da žrtva Vukovara ne smije biti zaboravljena, jer su se u Vukovaru branili Osijek i Hrvatska.

– Danas se prisjećamo svih vukovarskih heroja, branitelja i civila koji su položili živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Za sve njih osječki osnovnoškolci danas pale četiri tisuće lampiona, a naša Vukovarska ulica u Osijeku neka nam sa svojim tisućama lampiona obasja put prema slobodnom i herojskom Vukovaru – poručio je gradonačelnik Radić.

Zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić kazao je da se danas prisjećamo svih koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske, žrtava Vukovara, hrvatskih branitelja i civila.

– Večerašnjim paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca obilježavamo sjećanje na žrtvu Vukovara, kako bismo mlađim generacijama prenijeli istinu o Domovinskom ratu i slobodi Hrvatske – istaknuo je zamjenik Lukić.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje nastavljeno je u Vukovarskoj ulici, gdje su svijeće tradicionalno upalili učenici 34 osječke osnovne i srednje škole.

Skip to content