Obilježen Dan osječkih branitelja-28. lipnja

Objavljeno: 02.07.2018

Središnji dio programa započeo je mimohodom od Doma HV do Trga slobode, gdje je položeno cvijeće na spomenik prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a potom i vijenci kod Spomen obilježja stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode.
Poginulim braniteljima počast su odala izaslanstva Ministarstva branitelja, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova- Policijske uprave Osječko-baranjske te Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata. U ime Grada Osijeka vijenac je položio gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s predsjednikom Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Darkom Nađem.
Nakon Mise za poginule i umrle hrvatske branitelje u Kapucinskoj crkvi, u HNK je održan Aktualni braniteljski sat – tribina o Zakonu o hrvatskim braniteljima, na kojoj su stručne i odgovorne osobe Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji i Ministarstva obrane RH, ponudile odgovore iz svog djelokruga na pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata te pomogle u tumačenju novog Zakona.
Na lijevoj obali Drave taktičko-tehnički zbor Hrvatske vojske i policije ove je subote pokazao svoju opremljenost i spremnost odgovoriti svim izazovima i zadacima, a sve je završilo neformalnim druženjem branitelja, njihovih obitelji i građana uz prigodni program i zajednički ručak.

Skip to content