Obilježen Dan osječkih branitelja, 106. brigade HV-a i Dan hrvatskog dragovoljca

Objavljeno: 28.06.2019

Jučerašnjom memorijalnom utrkom ”Crveni fićo” započeo je bogat program obilježavanja Dana osječkih branitelja, Dana osnutka 106. brigade Hrvatske vojske i Dana hrvatskoga dragovoljca. Obilježavanje se nastavilo i danas – na dan osnutka 106. brigade HV-a – kada su se osječki branitelji i sugrađani okupili kod spomenika Crveni fićo i u mimohodu krenuli do Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode, gdje su vijence su položili Ante Deur, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović; Antun Blažević, izaslanik ministra hrvatskih branitelja; predstavnici županijskih i gradskih vlasti te brojna izaslanstva braniteljskih i stradalničkih udruga. U ime Grada Osijeka počast poginulima iskazali su zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i predsjednik Gradskoga vijeća Željko Požega.

Nakon polaganja vijenaca u Kapucinskoj crkvi služena je misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile. Na Trgu slobode otvoren je Sajam braniteljskih zadruga, a u kasnim popodnevnim i večernjim satima programom je predviđeno održavanje boćarskog turnira za branitelje i projekcija filma ,,Glavu dole, ruke na leđa”.

Obilježavanje se nastavlja u subotu 29. lipnja, kada će se u športskoj dvorani Jug II održati 4. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Crveni fićo” – memorijal Branko Perković, te u nedjelju 30. lipnja, Memorijalnim malonogometnim turnirom za poginule dragovoljce.
Obilježavanje završava u ponedjeljak 1. srpnja, na Biljskoj cesti i Nemetinu gdje će po prvi put, u organizaciji Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije, biti obilježena obljetnica blokade UNPROFOR-a.

Skip to content