Obilježen Dan Mjesnog odbora Sarvaš i crkveni god Župe Rođenja svetog Ivana Krstitelja

Objavljeno: 24.06.2023

Prigodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Sarvaš zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim braniteljima, a potom sudjelovao na svečanoj sjednici Vijeća MO Sarvaš.

Tom prilikom istaknuo je iznimno dobru suradnju MO Sarvaš i Grada Osijeka dodajući da je Grad izdvojio 10 posto više sredstava iz proračuna za prioritete u odnosu na 2021. godinu.

– Ta se sredstva koriste za rekonstrukciju cesta i ulica, a uz to je zatvoren i sustav oborinskih voda. Smatram da će na Sarvaš iznimno utjecati izgradnja tvornice Jabil u Nemetinu, jer Sarvaš je prostorno blizu, a iz te američke kompanije najavljeno je 1500 novih radnih mjesta, što znači da će dio ljudi koji će raditi u toj tvornici doseliti na područje Osijeka i okolice, uključujući Sarvaš – rekao je Vulin i čestitao svim Sarvašanima dan mjesnog odbora.

Napomenuo je da prije suradnje sa susjednim općinama nije bilo moguće obraniti Sarvaš od komaraca te da se sada radi tretiranje poplavnih područja koje graniči s Osijekom, čime je znatno smanjena količina komaraca na tim područjima, uključujući Sarvaš.

Ivana Davidović, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Sarvaš, rekla je da je Sarvaš posljednje dvije godine veliko gradilište.

– Obnovili smo Ulicu VjekosIava Celestina u suradnji s Gradom Osijekom, a u suradnji s Hrvatskim cestama proširuje se državna cesta DC 213, rekonstrukcija bi trebala biti gotova do kraja srpnja. Napravljena je biciklistička staza kao i nogostupi, što će promijeniti vizuru Sarvaša i povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Ove godine sredstvima Grada i sredstvima prioriteta našeg mjesnog odbora planiramo proširiti prolaz iz Ulice hrvatskih junaka u Ulicu Vjekoslava Celestina, a predstoji nam i rekonstrukcija Ulice Tina Ujevića – kazala je Davidović i zahvalila Gradu Osijeku na izvrsnoj borbi protiv komaraca.

Skip to content