Obilježen Dan Mjesnog odbora Josipovac

Objavljeno: 19.03.2022

Dvodnevno obilježavanje Dana Mjesnog odbora Josipovac i blagdana svetog Josipa počelo je polaganjem vijenaca na spomen obilježju palim braniteljima nakon čega je održana svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora.
U ovoj godini Vijeće MO Josipovac raspolaže sa 460 tisuća kuna za obnovu komunalne infrastrukture i održavanje urbane opreme. Za što će se ta sredstva utrošiti i o aktualnim projektima u Josipovcu govorio je predsjednik Vijeća MO Josipovac Jakov Mihaljević.
– U proteklom razdoblju izgrađen je parking kraj OŠ Josipovac, planira se uređenje oborinske odvodnje u Naselju svetog Luke, izgradnja kružnog toka u središtu Josipovca i energetska obnova Škole, a zajednički s Gradom Vijeće MO Josipovac će u ovoj godini obnoviti nogostup u tri Josipovačke ulice, rekao je Mihaljević.
Mještanima Josipovca u ime Grada obratio se zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.
– U ovoj godini sredstva za prioritete za Mjesni odbor Josipovac su povećana za 100 tisuća kuna, a sada radimo na projektu kružnog toka na tzv. ipsilonu u Josipovcu odnosno raskrižju Bizovačke i Osječke ulice. Sredstava za taj projekt očekujemo iz vanjskih izvora, od strane Vlade RH. Uređenje oborinske odvodnje kreće ovog ljeta, a ostatak će biti završen sljedeće godine u Naselju svetog Luke. Grad će za tu namjenu izdvojiti 2 milijuna kuna. Također, ove godine slijedi sanacija triju cesta, najavio je Vulin gradske projekte.
Vulin je također podsjetio na veliki, višemilijunski projekt Hrvatskih voda koji će se realizirati kroz narednih nekoliko godina, a to je spoj šetnice uz Dravu sa sadašnjom Promenadom koja će se protezati od Donjeg grada pa sve do Josipovca.

Skip to content