Obilježen Dan Mjesnog odbora Cvjetno

Objavljeno: 12.05.2022

U Mjesnom odboru Cvjetno u četvrtak je prigodnim programom obilježen Dan MO te crkveni god svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Vijećnici Mjesnoga odbora i predstavnici Grada na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Draganom Vulinom položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja preminulim braniteljima i civilima iz toga naselja.

Zamjenik Vulin tom je prigodom istaknuo gradske kapitalne investicije koje će se realizirati u dogovoru s Vijećem.

– Tu su nove ceste u dijelu ulica u Briješću. No, ono što je najvažnije je da u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti u Gradu Osijeku pripremamo pet projekta, a jedan je na prostoru ovog mjesnog odbora. To je izgradnja novog dječjeg vrtića. Ovdje je naime sve više mladih obitelji i onda su u ovaj dio grada isplati ulagati na ovaj način – rekao je Vulin, dodajući kako će se izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića, izgradnja novog Gospodarskog centra, a uskoro i nove “Lesnine”, oboje u Gospodarskoj zoni Jug također odraziti na kvalitetu života u Mjesnom odboru Cvjetno.

Zdenka Ćavar, predsjednica Vijeća, otvorila je tom prigodom svečanu sjednicu Vijeća MO-a te podsjetila kako je najveća investicija u prošloj godini bila izgradnja nogostupa u ulici Tisa.

– Ove godine imamo na raspolaganju 339 000 kuna i većinu toga ćemo usmjeriti u Briješće, budući da tamo komunalna infrastruktura zahtjeva rekonstrukciju. To ondje uključuje i projektiranje i izgradnju novih cesta – izdvojila je Ćavar.

Svečani program obilježavanja Dana MO-a svojim nastupom obilježio je i KUD “Leopold”. Tijekom prijepodneva održana je i svečana sveta misa.

Skip to content