Obilježen Dan Industrijske četvrti

Objavljeno: 29.04.2022

Svečanom sjednicom Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt obilježen je Dan ove četvrti i Crkveni god Župe svetog Josipa Radnika. Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen žrtvama Domovinskog rata kod Spomen-obilježja u Drinskoj ulici.
Uz domaćine, vijećnike i predsjednika Vijeća Zdrava Nalia, sjednici je nazočio zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, te predstavnici udruga i građana tog dijela Grada.
Nalio je istaknuo da je za prioritetne komunalne radove Vijeće ove godine od Grada dobilo 534 tisuće kuna.
– Sredstava će se utrošiti za održavanje nogostupa, obnovu javne rasvjete, izgradnju novih cesta, te će se dodatno urediti dječja igrališta i postaviti urbana oprema. Inače, u ovoj Četvrti građani odlučuju što su prioriteti, pa su tako među ulicama koje će se obnoviti u narednom razdoblju sukladno financijskim mogućnostima Dragonjska, Zrmanjska, Ramska i Savska ulica. U zapadnom predgrađu će se obnoviti javna rasvjeta. Samo u posljednje tri godine od svojih sredstava izdvajamo ukupno 75% proračuna Vijeća za naselje Filipovica, rekao je Nalio.
Realizirane su i brojne kapitalne investicije uz pomoć gradske uprave.
– Prije nekoliko dana obišli smo završene radove u Murskoj ulici čija je vrijednost bila 327 tisuća kuna čime su obnovljeni kolnik i nogostup. U prošloj godini dovršena potpuna rekonstrukcija Krapinskog naselja, vrijednosti 3,5 milijuna kuna, rekao je Vulin te najavio da će do kraja sljedeće godine biti izgrađena centralna zgrada, površne 5000 m2 u IT parku u Gackoj ulici.

Skip to content