Obilježen Dan Hrvatske vojske RH i Dan Hrvatske kopnene vojske

Objavljeno: 30.05.2024

U Osijeku je obilježen Dan Hrvatske vojske RH, kao i Dan Hrvatske kopnene vojske u organizaciji Ministarstva obrane RH. MORH je, uz Osijek, organizirao niz događanja povodom obilježavanja u još tri hrvatska grada: Zagrebu, Splitu i Puli.

Tako je u Osijeku, na lijevoj obali Drave, za građane i građanke organizirana izložba TT zbora, odnosno taktičko-tehničke vojne opreme i naoružanja HV-a, ali i izložba tenkova, oklopnog vozila Patria i ostalih vozila koje koristi Hrvatska kopnena vojska. Također, prikazano je pješačko naoružanje te oprema koju koristi vojska, a pripadnici HV-a podijelili su 1.500 porcija vojničkog graha svim posjetiteljima.

Uime Grada, obilježavanju je nazočio predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.

„Iskoristio bih priliku čestitati Dan državnosti svim našim sugrađankama i sugrađanima. Osijek je, danas, jedan od četiri grada u Republici Hrvatskoj gdje na jedan poseban način obilježavamo 33. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, Dan Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske. Ovdje možemo vidjeti jednu uistinu impresivnu izložbu taktičko-tehničkih bojnih sredstava kojima raspolaže naša Hrvatska vojska, a koja je ovdje na raspolaganju svim našim sugrađanima i sugrađanka. Također, vidimo da ovdje ima i djece kojima Hrvatska vojska pokazuje da je dio zajednice i kao što smo 90-ih godina branili našu domovinu, sada također možemo pokazati da smo spremni i za svaki novi izazov.“, rekao je Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

Skip to content